Καλώς ήρθατε στo orthodoxandgay.com!

Αυτή η ιστοσελίδα έχει δύο βασικούς στὀχους. Ο πρὠτος είναι η πρόθεση αυτής της ιστοσελίδας να είναι ένα μέρος υποστήριξης και καταφύγιο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς που είναι γκέι – για εμάς που είμαστε Ορθόδοξοι και ομοφυλόφιλοι, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας. Ο δεύτερος στόχος είναι να προσφέρει μια ευκαιρία για εποικοδομητική κριτική και σχολισμό σχετικά με τις επίσημες, και όχι τόσο επίσημες θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Ορθοδόξων Χριστιανών για την ομοφυλοφιλία.

                                                         
Αυτή η ιστοσελίδα έχει δύο κύριες κατευθυντήριες αρχές:

Πρώτη αρχή: Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η νύμφη του Χριστού

Δεύτερη αρχή: το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι Θείο Δώρο, δώρο του Θεού και Δημιουργού.  Συνεπώς, εκφράζοντας αυτό το δώρο σε μια υγιή και ώριμη σχέση είναι επίσης ευλογημένο από το Θεό.
 

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι είναι gay έχουν δυσφημιστεί και έχουν υποφέρει πολλά από τις απαρχαιωμένες ερμηνείες της Αγίας Γραφής και του κανονικού δίκαιου. Πολοί επίσκοποι και ιερείς, «ποιμένες», της Εκκλησίας, έχουν κάνει σοβαρή πνευματική ζημιά σε ένα μεγάλο αριθμό ομοφυλόφιλων Ορθόδοξων Χριστιανών, περιλαμβανομένου και μελών του κλήρου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων η Εκκλησία έχει αλλάξει τη θέση της για διάφορα θέματα ποιμαντικής, την αποδοχή νέων ανακαλύψεων, την προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες, και όλα αυτά σχεδών πάντα δείχνοντας έλεος για τους πιστούς της. Εκφράζοντας τις ιστορίες μας, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι είμαστε ομοφυλόφιλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία κάποια στιγμή να αλλάξουμε την επίσημη θέση της Εκκλησίας για ζητήματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός και οι γάμοι ομοφυλοφίλων. Σίγουρα οι ιστορίες μας έχουν ήδη αλλάξει τις απόψεις πολλών πιστών, μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σας προσκαλούμε να διαβάσετε το σχόλιο στο τμήμα του Reflections του παρόντος δικτυακού τόπου. Μπορεί επίσης, αν θέλετε, να απαντήσετε την εβδομαδιαία ερώτηση. Μη διστάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας και να μοιραστείτε τις ιστορίες σας – μπορούν να είναι ανώνυμα ή μπορείτε να συμπεριλάβετε το όνομά σας ή και το email σας.
 

Αναφερόμενοι και πάλι στις δύο κύριες κατευθυντήριες αρχές αυτής της ιστοσελίδας, δεν θα δημοσιευθεί και δεν θα ψυχαγωγηθεί οποιοδήποτε υβριστικό ή προσβλητικό σχόλιο.

“Αυτή είναι η εντολή μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως εγώ σας αγάπησα».
John 15:12

Comments are closed.