Добродошли на Orthodoxandgay.com

Овај веб сајт има две главне сврхе. Први Намера је да овај сајт буде место подршке и уточиште за православне хришћане који су геј – за нас да кажу наше приче о томе да православци и геј. Други циљ је да понудимо прилику за конструктивну критику и коментаре на званичне, а не тако званичне ставове православне цркве и православних хришћана према хомосексуалности.

Постоје два главна водећих принципа овог сајта:
Један: Православна црква је невеста Христова.
Два: Бити геј је дар од Бога, Створитеља. Због тога изражава да поклон у здраве и зреле односе је такође благословен од Бога

Православни хришћани који су геј су озбиљно малигнед и боли је застарела тумачења Светог Писма и канонског права. Бројни епископи и свештеници, "пастира" Цркве, урадили озбиљне духовне штету велики број геј православних хришћана, укључујући чланове свештенства. Кроз векове црква променила свој став о различитим питањима пастирске, прихватање нових открића, прилагођавање савременим ситуацијама, и показивање милости према својим верницима. Изражавајући наше приче, православни хришћани, који су геј имати прилику да надам се једног дана промени званичан став Цркве по питањима као што су сексуалне оријентације и хомосексуалне бракове. Свакако наше приче већ променила ставове бројних верних чланова Православне Цркве.
Позивамо вас да прочитате коментар Reflections секцији овог сајта. Такође можете желе да одговори на питање анкете. Слободно оставите коментаре и поделите своје приче – они могу бити анонимни или можете да укључите ваше име и емаил адресу.

Позивајући поново на два главна водећих принципа овог сајта, ми нећемо објавити, па чак и забављају било вређање или увредљиве коментаре.

"Ово је моја заповест, да љубите један другога као што сам ја вас љубио."

"Αυτή είναι η εντολή μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως εγώ σας αγάπησα».
John 15:12

Comments are closed.

Get updates from